Locatie

Zonnebeekseweg 227, 8900 Ieper

Professionele uitvoering

Top team

Actie 6%

*Voor snelle beslisser

Lichtkoepels

Waarom zou ik een lichtkoepel kopen?

Dakramen zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in uw huis te brengen. Ze kunnen u helpen besparen op energiekosten, en ze kunnen uw huis een opener en helderder gevoel geven. Als u overweegt een dakraam te kopen, moet u een paar dingen in gedachten houden.

Ten eerste zijn dakramen er in verschillende maten en stijlen. U kunt kiezen uit enkele of meerdere lichtkoepels, afhankelijk van uw behoeften. Meerdere dakramen kunnen een geweldige manier zijn om meer licht toe te voegen aan een kamer, en ze kunnen ook helpen om een meer open gevoel te creëren.

Ten tweede is voldoende daglicht essentieel voor een gezonde woonomgeving. Dakramen kunnen u helpen de juiste hoeveelheid licht te krijgen, en ze kunnen ook helpen de luchtkwaliteit te verbeteren.

Ten slotte zijn lichtkoepels relatief eenvoudig te installeren. U kunt ze meestal in een paar uur laten installeren en ze vereisen geen grote veranderingen aan de structuur van uw huis.

Als u op zoek bent naar een manier om meer licht in uw huis te brengen, zijn dakramen een geweldige optie. Houd deze dingen in gedachten wanneer u overweegt al dan niet dakramen te kopen, en vraag ons deskundig advies.

Wat is het voordeel van een kunststof lichtkoepel?

Een dakraam is een raam dat in een dak of plafond wordt ingebouwd, meestal zo geplaatst dat er daglicht in een kamer komt. Een kunststof dakraam heeft voordelen ten opzichte van glazen dakramen. Kunststof is lichter dan glas, dus een kunststof dakraam is gemakkelijker te installeren en lekt minder snel. Kunststof versplintert ook niet, dus als een kunststof dakraam breekt, is de kans op letsel kleiner.

Wat is de prijs van een lichtkoepel?

De prijs van een dakraam hangt af van het type dakraam dat u nodig hebt. Dakramen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder polycarbonaat, acryl en polyester. Het type dakraam dat u nodig hebt, is ook van invloed op de prijs. Ventilerende lichtkoepels zijn duurder dan niet-ventilerende lichtkoepels.

Hoe meet ik een lichtkoepel die ik wil vervangen?

Om een dakraam op te meten, identificeert u eerst het gebied van het dakraam dat moet worden vervangen. Zodra het gebied is vastgesteld, gebruikt u een meetlint om de lengte en breedte van het dakraam te bepalen. De metingen moeten worden uitgevoerd vanaf de buitenranden van het frame van het dakraam.

Hoe meet ik een lichtkoepel die ik wil vervangen?

Om een dakraam op te meten, identificeert u eerst het gebied van het dakraam dat moet worden vervangen. Zodra het gebied is vastgesteld, gebruikt u een meetlint om de lengte en breedte van het dakraam te bepalen. De metingen moeten worden uitgevoerd vanaf de buitenranden van het frame van het dakraam.

De voordelen van een lichtkoepel

Een dakraam is een raam in een dak of plafond, meestal rond of vierkant van vorm, dat natuurlijk licht van buiten toelaat. Dakramen zijn een steeds populairdere manier om meer licht in huis te brengen, en ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele ramen.

Ten eerste bieden dakramen een breder zicht op de hemel dan een traditioneel raam. Dit kan vooral prettig zijn in de ochtend als de zon voor het eerst opkomt, of ‘s nachts als de sterren te zien zijn.

Ten tweede helpen dakramen de energiekosten te verlagen doordat er overdag minder kunstlicht nodig is. Studies hebben aangetoond dat dakramen ook kunnen helpen om de productiviteit van werknemers in kantoren en fabrieken te verbeteren.

Ten derde kunnen dakramen de esthetische aantrekkingskracht van een huis of gebouw vergroten. Ze kunnen een gevoel van openheid en ruimtelijkheid creëren, en ze kunnen worden gebruikt om specifieke architecturale kenmerken te benadrukken.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en stijlen, voor elke behoefte en smaak. Er zijn zelfs lichtkoepels die openen en sluiten als gewone ramen, waardoor zowel ventilatie als lichtinval mogelijk is. 

Materialen lichtkoepels

Er zijn drie primaire types van materialen die voor dakramen worden gebruikt: acryl, polycarbonaat, en glasvezel.
Acryl is het meest voorkomende type van dakraammateriaal. Het is lichtgewicht en heeft goede weerstand tegen UV-licht en verwering.
Polycarbonaat is schokbestendiger dan acryl, waardoor het een goede keuze is voor gebieden waar het risico bestaat dat er hagel of andere voorwerpen op het dakraam vallen.
Glasvezel is een ander type dakraammateriaal dat soms wordt gebruikt. Het is sterk en duurzaam, maar kan na verloop van tijd vergelen en geeft niet zoveel licht door als de andere twee materialen. Hierdoor wordt het dus niet zo vaak meer geïnstalleerd.

Montage lichtkoepel

Dakramen zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in uw huis binnen te laten, maar ze moeten correct worden geïnstalleerd om goed te functioneren. Om een dakraam te monteren moet een opstand op het dak worden gebouwd, die meestal van PVC of polyester is gemaakt. De opstand biedt steun aan het dakraam en voorkomt dat het verschuift. Dakopstanden zijn ook nodig om het dakraam waterdicht af te sluiten. De meeste lichtkoepels hebben een garantie van 10 jaar, maar sommige bedrijven bieden tegen betaling een langere garantie.

Soorten lichtkoepels

Er zijn drie hoofdtypen lichtkoepels: koepel, plat dak en lichttunnel.
Lichtkoepels zijn het meest voorkomende type en worden meestal geïnstalleerd op een hellend of schuin dak.
Lichtkoepels met plat dak worden geïnstalleerd op een vlakke ondergrond en hebben vaak een glazen of plastic lens ter bescherming tegen weersinvloeden.
Lichttunnels zijn lange, cilindervormige buizen die van het dak naar het plafond lopen en natuurlijk licht geven zonder veel ruimte in te nemen.