Locatie:

Zonnebeekseweg 227, 8900 Ieper

Professionele uitvoering

Top team

Actie 6%

*Voor snelle beslisser

Isolatiewerken

Meer weten over dakisolatie?

Als u meer wilt weten over dakisolatie, zijn er een paar dingen die u moet weten.
Ten eerste zijn er verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor dakisolatie, waaronder glasvezel, cellulose en schuim.
Ten tweede, als je een plat dak installeert, moet u speciale overwegingen nemen bij het isoleren.
Ten slotte moet u bij het isoleren van uw dak rekening houden met het klimaat waarin u woont.

Dakisolatie verbeteren

Als u de dakisolatie van uw huis wilt verbeteren, kunt u een extra laag isolatie aanbrengen, isolatieplaten installeren of een ander isolatiemateriaal gebruiken. Dakisolatie is belangrijk omdat het helpt uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Het vermindert ook het geluid van buitenaf.

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de isolatie zijn werk doet. Wanneer u een isolatiemateriaal kiest, moet u rekening houden met de R-waarde (weerstand tegen warmtestroom), hoe gemakkelijk het te installeren is en hoeveel het kost. U kunt uw dak ook extra isoleren door de binnenkant van uw dak af te werken met gipsplaten of door isolatieplaten op uw bestaande dak aan te brengen.

Vochtproblemen vermijden met onderdak en dampscherm

Om vochtproblemen met dakbedekking te voorkomen, is het belangrijk om een dampscherm langs het onderdak te hebben. Dit zal helpen voorkomen dat het vocht naar binnen sijpelt en problemen veroorzaakt. Het is ook belangrijk om het dak van binnen en van buiten te isoleren. Dit houdt de warmte binnen en de kou buiten. Het isolatiemateriaal moet langs de buitenkant van het dak en langs de binnenkant van het dak worden geplaatst. Dit zal helpen om het huis te isoleren van de buitenelementen.

Hoe plat dak isoleren?

Een koud plat dak wordt geïsoleerd door de isolatiematerialen aan de onderkant van het dak te plaatsen. Dit type isolatie is ideaal voor mensen die willen dat hun huis zo energiezuinig mogelijk is, maar het kan wel wat meer kosten dan andere types van isolatie.

Een warm plat dak wordt geïsoleerd door de isolatiematerialen aan de bovenkant van het dak te plaatsen. Dit type isolatie is perfect voor mensen die niet veel budget hebben, omdat het goedkoper is dan koude isolatie.

Omgekeerd plat dakisolatie is een beetje van beide werelden. De isolatiematerialen worden aan de boven- en onderkant van het dak geplaatst, waardoor het huis beter geïsoleerd wordt en er minder kans is op kou of warmte-instroming. Dit type isolatie kost wel iets meer dan koude of warmte isolatie, maar het is het zeker waard!

Plat dak isoleren van binnenuit

Een plat dak is een dak dat bijna vlak is in vergelijking met het traditionele schuine dak. Om een plat dak van binnenuit te isoleren, wordt tussen de balken of het dakbeschot een laag isolatiemateriaal aangebracht. Dit helpt om de binnenkant van het gebouw warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Bij het isoleren aan de binnenkant is het belangrijk een isolatiemateriaal te gebruiken dat geen condensatie of schimmelgroei veroorzaakt. Zodra de isolatie is aangebracht, kan de dakconstructie worden afgewerkt.

Welke dakisolatie voor hellende daken?

Als het gaat om dakisolatie zijn er een paar verschillende opties beschikbaar voor hellende daken.
Minerale wol is een populaire keuze omdat het gemakkelijk te installeren is en een goede isolatiewaarde heeft. Glaswol en purschuim zijn echter ook een goede keuze. Isolatieplaten zijn een andere optie, maar deze bieden mogelijk minder isolatiewaarde dan de andere materialen.

Het is belangrijk om een isolatiemateriaal met een hoge R-waarde te kiezen, omdat dit ervoor zorgt dat uw huis goed geïsoleerd is. Bij het kiezen van isolatiemateriaal moet ook rekening worden gehouden met ecologische overwegingen.

Waarom hellend dak isoleren?

Waarom schuin dak isoleren? Schuine daken lopen schuin af, dus is isolatie langs de binnenkant noodzakelijk om warmteverlies te voorkomen. Dakisolatie helpt uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. U kunt uw dak isoleren door dakisolatie aan te brengen of door langs de binnenkant van het dak te isoleren.